Om oss

Jag heter Jörgen Berg och startade min verksamhet ”Jörgens Maskinservice” år 2001 på Storholmen. Huvuddelen av min arbetstid gick ut på att serva båtmotorer, då jag är utbildad inom motorteknik och arbetat på bl.a. Lidingö Marin.

Ganska snart kom andra förfrågningar från storholmarna, gällande bl.a. grävjobb och transporter, så jag köpte min första maskin, en Bobcat 853.

I.o.m att jag köpte upp de sista Scania-dreven på marknaden som jag behövde till min färja M/S Bera, fick jag ett aktiebolag med på köpet, så 2007 startade jag Storholmen Enterprises AB.

Idag har ”Jörgens Maskinservice” gått i graven och f.d. ”Die Operativen” har gått in i bolaget och vi har nu utökat vårt utbud med konsulttjänster inom projektledning, ledarskap och organisation, i form av min fru Sara Berg. Henne kan Ni träffa på lite här och var då hon ibland lämnar konsultandet inne i stan för att t.ex. köra taxibåt eller att hjälpa mig med lastning.

Sist men inte minst har vi ju också matrosen Charlie, som tagit över efter Agnes, och som oftast är med ombord och vakar över hela verksamheten. Agnes lärde Charlie allt hon kunde innan hon lämnade oss tidig vår 2020.